Valinnanvapaus

Valinnanvapauskokeilun päättyminen

Kokeilussa mukana olleet asiakkat siirtyvät kaupungin omien tai ostopalveluterveysasemien asiakkaiksi 1.10.2019 alkaen. Asiakkaat voivat valita uuden terveysasemansa samoin kuin kokeilun aikana. Ne jotka eivät tee valintaa itse, siirretään osoitteen mukaiselle terveysasemalle.

Kaupunki lähettää jokaiselle kokeilussa mukana olevalle asiakkaalle kesäkuussa kirjeen, jossa on tarkemmat ohjeet siirtymisestä kaupungin palveluihin.

Katso tarkemmin www.tampere.fi/valinnanvapaus

Sinulle,

joka olet valinnut Johanneksen Klinikan (www.johanneksenklinikka.fi) omaksi klinikaksesi valinnanvapaus-kokeilussa:

Johanneksen Klinikka Satakunnankatu 28, 2krs. Inva-paikalle, joka on kakkostasanteella, pääsee Näsilinnankadun puolelta (ks. opaste, Metsä).

Klinikka on auki arkisin klo 8.00-17.00 tai sopimuksen mukaan.

Ajanvaraus AINA numerosta 040 727 5901.

Kokeilun ajan sinulla on käytössä julkista perusterveydenhuoltoa vastaavat palvelut eli lääkäri- ja sairaanhoitaja/terveydenhoitaja vastaanotto, päihde- ja mielenterveystyöntekijän vastaanotto sekä fysioterapeutin ja sosiaaliohjaajan vastaanottopalvelut. Laboratoriokokeet, kuvantaminen ja muut diagnostiset tutkimukset kuuluvat kokonaisuuteen.

Valinnanvapauskokeilun Omatiimin henkilökunta:

Lääkäri (kurkku-, nenä- ja korvatautien erikoislääkäri)

Lääkäri (sydän- ja rintakirurgi, verisuonikirurgi)

Sairaanhoitaja (AMK), terveydenhoitaja

Sairaanhoitaja (AMK)

Psykoterapeutti

Fysioterapeutti

Ks. http://www.tampere.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/valinnanvapauskokeilu/ukk.html

Yllä olevasta osoitteesta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin valinnanvapaudesta.

Jos haluat vaihtaa palveluntarjoajaa valinnanvapaus kokeilun aikana:

Postinumero 33710 (Annala, Kaukajärvi, Lukonmäki, Turtola) tai 33530 (Kissanmaa, Hakametsä) asukkaat ovat oikeutettuja valinnanvapaus kokeiluun ja vaihtamaan palveluntuottajaa mukana olevista tarjoajista.

Listaudu eli rekisteröidy Johanneksen Klinikan Omatiimi asiakkaaksi osoitteessa: http://www.tampere.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/valinnanvapauskokeilu/terveysasemat.html

Listautuminen asiakkaaksi tapahtuu täyttämällä sivuilla oleva lomake (verkkopankkitunnistus tai mobiilivarmennin) tai soittamalla terveyspalvelun neuvontaan puh: 10023 (matkapuhelin 03 100 23) joka päivä klo 7-22 tai asioimalla Kaukajärven-, Tammelakeskuksen tai Linnainmaan terveysasemilla.

www.tampere.fi/valinnanvapaus, osoitteesta löytyy runsaasti tietoa kokeilusta.

Tietoa hallituksen hankkeesta:

Palvelut asiakaslähtöisiksi

Hankkeessa kokeillaan erilaisia tapoja toteuttaa sote-palvelut niin, että jokainen voi saada tarvitsemansa palvelut ajasta ja paikasta riippumatta. Asukkaiden kokemukset ja osallistuminen ovat lähtökohtia sosiaali- ja terveydenhuollon toimintatapojen kehittämisessä. Lopulliset palvelut ja toimintamallit syntyvät maakunnissa kokeilujen kautta, asiakaskokemusten ja -palautteen perusteella.

Kärkihanke on jaettu kolmeen kokonaisuuteen: Uudistetaan sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaprosessit, Arvioidaan asumisperusteisen sosiaaliturvan tarkoituksenmukaista kohdentumista, Toteutetaan perustulokokeilu. Kärkihankeeseen on varattu 37 miljoonaa euroa vuosille 2016-19.

Palaute toiminnastamme:

Toivomme uusiksi asiakkaiksi tulleilta palautetta Johanneksen Klinikan toiminnasta. Palautteen voi antaa lomakkeella vastaanoton yhteydessä tai netissä olevalla sähköisellä palautelomakkeella. Olemmeko onnistuneet?

Silja Elonen

Toiminnanjohtaja

silja.elonen@johanneksenklinikka.fi