Muut asiantuntijapalvelut

Ajanvaraukseen:

diabetes

DIABETESHOITO

Minna Geiger, sairaanhoitaja

Asiakkaan saadessa diabetesdiagnoosin olisi hyvä heti hoidon alussa saada omahoidon ohjausta.
Hoitajan vastaanotolla käydään läpi omahoitoon ja arkeen liittyviä asioita. Mitä verensokerin mittaustulos kertoo, kuinka usein pitää mitata, mistä saa välineitä ja mitä muita tutkimuksia hoitoon liittyy.

Vastaanottokäynnit sovitaan yksilölliseti asiakkaan tarpeen mukaan.

Vastaanotolle voi hakeutua ilman lähetettä.

SEKSUAALINEUVOJA

”Seksuaalineuvonta on vuorovaikutukseen perustuvaa ammatillista asiakas- ja potilastyötä. Sen keskeisiä alueita ovat seksuaalisuuteen ja sukupuolisuuteen liittyvät kysymykset ja ongelmat.”

Se on tiedon antamista ja ohjausta seksuaalisuuteen liittyvissä kysymyksissä ja asioissa. Seksuaalineuvojan työ on luottamuksellista ja yksilöllistä seksuaaliongelmien- ja haasteiden kohtaamista.

Seksuaalineuvoja ei ole opettaja, vaan luotettava kanssakulkija, jonka kanssa ongelmille voidaan yhdessä etsiä ratkaisuja ilman ennakkoluuloja.

Neuvontaan voi tulla yksin tai kumppanin kanssa. Seksuaalineuvonnan aikana terapeutti ja asiakas eivät kosketa toisiaan, vastaanotolla ei harrasteta seksiä. Tärkeintä on keskustella asioista luottamuksellisesti seksuaalineuvojan kanssa.

”SEKSI ON SITÄ MITÄ TEEMME, SEKSUAALISUUS SITÄ MITÄ OLEMME”

heart-583895_1280
00000027265_00000087646

PSYKOTERAPIAPALVELU

Olli-Pekka Mäkinen, psykoterapeutti

Psykoterapia on mielen hoitamista, mielenterveyden ja hyvinvoinnin tukemista. Psykoterapeutti on Valviran hyväksymä ja valvoma terveydenhuollon ammattilainen, joka on perehtynyt ihmisen psyykkisen hyvinvoinnin hoitamiseen. Psykoterapiassa keskustellaan asiakkaan esille tuomista kysymyksistä. Psykoterapeutti kommentoi ja tuo omia näkökulmiaan ammattitaitonsa ja kokemuksensa perusteella. Psykoterapeutti voi käyttää keskustelun lisäksi myös muita menetelmiä.

Tavoitteena on, että asiakkaan mieliala kohenee, ongelmat lakkaavat painamasta, elämänlaatu ja psyykkinen hyvinvointi paranevat. Vahvan kokemuksen lisäksi uusimmat tutkimukset ovat todenneet psykoterapian hyväksi ja vaikuttavaksi hoitomuodoksi useimmissa mielenterveyden häiriöissä.

ÄÄNENHUOLTO JA VOKOLOGIA

Puhuminen ja äänen tuottaminen on lihastyötä, jota voi ja kannataa harjoitella ja kehittää. Puheäänen harjoittamisen avulla puheeseen ja ääneen saa kuuluvuutta, selkeyttä ja kestävyyttä. Harjoittelun avulla voidaan myös välttää äänen väsymistä, käheytymistä ja ääntämiseen liittyvää kipua.

Vokologi on puheen ja äänenharjoittamiseen erikoistunut puhetekniikan ammattilainen. Vokologin vastaanotolla tehdään erilaisia toiminnallisia puheteknisiä harjoituksia (esimerkiksi rentoutus-, hengitys-, sointi- ja artikulaatioharjoitukset).

Vokologin vastaanotolle voit tulla, jos esimerkiksi

- äänesi väsyy puhuessa
- äänesi käheytyy tai sameutuu puhumisen jälkeen
- puhuminen tai äänen voimistaminen aiheuttaa kipua
- haluat kehittää äänesi kestävyyttä ja kuuluvuutta
- haluat ääneesi lisää ilmaisuvoimaa ja vakuuttavuutta
- haluat kehittää hengitystekniikkaasi

birds-2672101_1920
Fysioterapeutti

FYSIOTERAPIA

Johanneksen klinikka tarjoaa yksilöllistä fysioterapiaa painopisteenä tuki- ja liikuntaelinsairaudet. Fysioterapiasta voit saada apua esimerkiksi niska- hartiaseudun kiputiloihin sekä ylä- ja alaarajoissa esiintyviin kipuihin ja vaivoihin.

Fysioterapiaa suositellaan hyödyntämään myös ennaltaehkäisevänä hoitomuotona. Jos esimerkiksi tiedät työskenteleväsi hankalissa asennoissa tai tietokoneellatyöskentelyn ergonomia kaipaisi päivitystä, fysioterapeutin ohjauksessa saat hyviä vinkkejä ennaltaehkäisemään huonojen työasentojen tuomaa kuormitusta.

Johanneksen klinikalla toimii myös työfysioterapeutti. Yhteistyö työterveyslääkärin ja –hoitajan kanssa on saumatonta, joten pystymme toteuttamaan työterveyshuollon tarpeet asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Fysioterapeuttimme tekee myös kotikäyntejä.

ORTOPEDINEN OSTEOPATIA

Juuso Mäkelä, ortopedinen osteopaatti

Ortopedinen osteopaatti on tuki- ja liikuntaelinvaivojen asiantuntija. Osteopaatin tärkein tehtävä on löytää oikea syy asiakkaan vaivoihin.

Osteopatiassa nivelongelmia hoidetaan pehmeillä ja rauhallisilla mobilisaatiotekniikoilla kivun lievittämiseksi ja/tai liikelaajuuden palauttamiseksi. Tarvittaessa voidaan suorittaa manipulaatiohoito eli kohdistettu, tarkkarajainen impulssi. Koulutetun osteopaatin suorittama manipulaatio on turvallinen ja kivuton hoitomuoto.

Osteopatiassa käytetään erilaisia pehmytkudostekniikoita, kuten triggerpistehoidot, lihaskalvo- eli faskiatekniikat ja spesifit hierontatekniikat.

juuso kuva
hieronta_pohje

HIERONTA

Anne Hautamäki, urheiluhieroja

Mitä hieronta on?

Hieronta on pehmeiden kudosten käsittelyä. Hieronta vilkastuttaa lihaksen verenkiertoa ja parantaa kudosten aineenvaihduntaa ja näin ollen poistaa kuona-aineita kehosta. Hieronta on kokonaisvaltaista kehon huoltoa.
Hieronnalla vähennetään lihaskipua, kireyttä ja jännittyneisyyttä. Esimerkiksi jännityspäänsärky, migreeni, stressi, käsien puutumiset ja yksipuolinen kuormitus/rasitus.
Hieronta on huoltavaa, tutkivaa ja tarvittaessa hoitavaa sekä auttaa rentoutumaan ja keskittymään tulevaan harjoitukseen. Hoitotyössäni yhdistän myös muita hoitomenetelmiä hierontaan.

Milloin hierontaan?

Hierontaan voi tulla ilman varsinaisia ongelmia tai esimerkiksi fysioterapeutin, lääkärin tai muun asiantuntijan suosituksesta. Hierontaa käytetään myös fysioterapian tukihoitona.
Hieronta on arjesta irtautumista kaiken kiireen keskellä. Jokainen meistä tarvitsee rentoutumista ja lihashuoltoa. Kun hieronnassa käy säännöllisesti huomaa sen todelliset vaikutukset myös arjessa jaksamisessa. Mitä aikaisemmin hakeudut hoitoon sen helpompaa ja kustannustehokkaampaa vaivan hoito on.

Hieronta on Valviran valvomaa, jota tekee koulutettu hieroja. Hoitoa tehdessäni huolehdin siitä, että saat sinun tarpeisiisi sopivan käsittelyn.
Urheiluhieronnalla on tehokkaampi ja lihasta muokkaavampi vaikutus ja se sopii myös kaikille.
Sinä päätät omasta kehostasi ja omasta hyvinvoinnistasi. Kukapa ei haluaisi voida paremmin?

Keskustele lääkärisi kanssa ennen hoitoon tulemista jos..
• Sairastat sydäntauteja
• Olet toipumassa halvauksesta
• Sinulla on pahanlaatuisia kasvaimia

Meillä Johanneksen klinikalla asiakas saa nopeasti kokonaisvaltaista apua eri asiantuntijoiden ansoista.

RAVITSEMUSTERAPIA

Katri Liski, ravitsemusterapeutti

Ravitsemusterapia on terveyden edistämistä sekä sairauksien hoitoa ja ehkäisyä ravitsemuksen keinoin.

Ravitsemusterapeutin vastaanotolle kannattaa tulla silloin, kun sinulla on mikä tahansa syömiseen liittyvä ongelma. Saat apua esimerkiksi ärtyvän suolen oireyhtymään, kohonneeseen verenpaineeseen, kohonneisiin kolesteroliarvoihin ja painon nousuun. Vegaaniksi tai kasvissyöjäksi ryhtyvän on hyvä tarkistaa, että on koostanut ruokavalionsa monipuoliseksi. Olet lämpimästi tervetullut myös silloin, kun haluat tarkistaa, että saat ruoasta kaiken tarvitsemasi, syöt tasapainoisesti ja terveyttä edistävästi.

Vastaanotolla kartoitetaan tilannetta ja etsitään yhdessä juuri sinulle sopivat käytännön ratkaisut kokonaisuus ja omat voimavarat huomioiden. Käynnillä tavoitellaan hyvinvointia pitkällä tähtäimellä. Esimerkiksi painonhallinnassa keskitytään kuurien ja ”kituuttamisen” sijaan sinulle sopiviin, pysyviin elämäntapamuutoksiin ja hyvään oloon.

Yhdessä ravitsemusterapeutin kanssa löydät oman tapasi syödä hyvin - sopivasti ja monipuolisesti nautintoa unohtamatta. Syö hyvin, voi hyvin!

hedelmasalaatti kuva
00000029676_00000096767

JALKAHOITO

Merja Salminen, jalkahoitaja ja lähihoitaja

Jalkojen hyvinvointi on hyvänolon perusta ja päivittäinen jalkojen omahoito edesauttaa hyvinvointia. Omahoitoon kuuluu päivittäinen pesu sekä jalkojen hyvä ja huolellinen kuivaus. Jalat rasvataan pesun jälkeen.  Kynnet leikataan tarvittaessa noin 2-4 viikon välein.

Jalkojen ihoon kohdistuva rasitus näkyy ihon paksuuntumisena, kovettumina, hankaumina ja hiertyminä. Kynsien tehtävä on suojata varpaita, mutta iän ja sairauksien sekä vaurioitumisen myötä kynsi saattaa paksuuntua ja kynsienhoito vaikeutuu.

Jalkahoitaja tarkastaa jalkojen ihon ja kynsien kunnon, hoitaa jalkojen ihomuutokset, poistaa kovettumat ja känsät, leikkaa kynnet ja ohentaa ne tarvittaessa.

Erityisen tärkeää jalkojen kunnon tarkastus ja hoito ovat diabeetikoille, psoriasista ja reumaa sairastaville sekä ikäihmisille.

KOTILÄÄKÄRIPALVELU, KOTISAIRAANHOITO JA SAATTOHOITO

Ikäklinikka tuottaa laadukasta kotiin tuotavaa lääkäripalvelua, kotisairaanhoitoa ja saattohoitoa.
Kotisairaanhoito on asiakkaan hoitoa omassa kodissaan. Kotisairaanhoidon avulla tuetaan kotona selviytymistä sekä helpotetaan sairaalasta kotiutusta.
Kotisairaanhoitoon kuuluu mm.

  • haavanhoito
  • verenpaineenmittaus
  • verinäytteet
  • korvien huuhtelu
  • injektioiden antaminen
  • lääkkeiden annostelu

Saattohoito on kokonaisvaltaista aktiivista oireenmukaista hoitoa jossa parantavan hoidon mahdollisuutta ei enää ole.
Kotiin tuotettavan saattohoidon tarkoituksena on tukea ja hoitaa yksilöllisesti kuolevaa ihmistä ja hänen läheisiään parhaalla mahdollisella tavalla.

hospice-1750928_1920

AJANVARAUS

Ajanvarauksen voit tehdä puhelimitse tai nettiajanvarauksella

Huomioithan, että kaikki aikamme eivät ole varattavissa nettiajanvarauksen kautta.

Jos et löydä sopivaa aikaa, tai tarvitset peruskäyntiä pidemmän ajan,
ota ystävällisesti yhteys puhelinajanvaraukseen 020-707000.

Toimenpideajan ja kaksoisajan voitte tilata ajanvarauksen kautta.

Voitte perua ajanvarauksen puhelimitse tai paikan päällä.