Musiikki- ja puheklinikka

Musiikki- ja puheklinikalta apua laulajille ja muusikoille sekä puhetyöntekijöille.

Ääni on instrumentti ja työkalu, josta tulee pitää hyvää huolta. Tämä ei koske vain ammattilaulajia ja muita äänen käytön ammattilaisia, vaan jokaista solistia ja kuorolaulajaa. Jos ääni on aamuisin tai jopa jatkuvasti käheä, kurkussa on limaisuutta, joka pakottaa rykimään tai ääni rasittuu pitkään puhuessa tai laulaessa, tilanteeseen kannattaa hakea apua. Muusikolla puolestaan haastava soittoasento saattaa aiheuttaa kehon jäykkyyttä, kiputiloja ja rasitusvammoja, joiden ennaltaehkäiseminen ja hoito ovat mahdollisia.

 

Asiantuntevin apu niin laulajien, puhetyöläisten kuin muusikoidenkin edellä kuvattuihin ongelmiin löytyy Musiikki- ja puheklinikaltamme. Laulajien ja äänenkäytön ammattilaisten äänen rasittumisen ja muiden ongelmien ehkäisyyn ja hoitoon apua tarjoavat Musiikki- ja puheklinikan korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärit ja vokologi eli puhetekniikan ja äänenkäytön asiantuntija ja kouluttaja sekä muut asiaan perehtyneet asiantuntijat. Klinikalta saa myös hammaslääkäreiden palvelua ja VoiceWell- purentahoitoa.

 

Muusikoiden rasitusvammojen, asentovirheiden ja kiputilojen ehkäisyyn ja hoitoon lääkäriasemalla toimiva Musiikki- ja puheklinikka tarjoaa tuki- ja liikuntaelintiimin, jossa työskentelee ortopedejä, hierojia, urheiluhierojia, osteopaatteja, fysioterapeutteja, kiropraktikko ja lymfaterapeutti.

 

Myös mielenterveystiimimme, monine asiantuntijoineen, on valmis auttamaan kun asiat monimutkaistuvat ja tuntuu siltä, että tarvitaan asiantuntijan apua.

 

Johanneksen Klinikan Musiikki- ja puheklinikka tekee yhteistyötä Suomen Musiikkilääketieteen Yhdistyksen Tampereen Muusikkopoliklinikan kanssa.

 

Musiikki- ja puheklinikalle vastaanottoajan voi varata myös ilman lähetettä numerosta 020 70 7000 tai www.johanneksenklinikka.fi.