Muut asiantuntijapalvelut

Ajanvaraukseen:

DIABETESHOITO

Minna Geiger, sairaanhoitaja

Asiakkaan saadessa diabetesdiagnoosin olisi hyvä heti hoidon alussa saada omahoidon ohjausta.
Hoitajan vastaanotolla käydään läpi omahoitoon ja arkeen liittyviä asioita. Mitä verensokerin mittaustulos kertoo, kuinka usein pitää mitata, mistä saa välineitä ja mitä muita tutkimuksia hoitoon liittyy.

Vastaanottokäynnit sovitaan yksilölliseti asiakkaan tarpeen mukaan.

Vastaanotolle voi hakeutua ilman lähetettä.

diabetes
heart-583895_1280

PÄIHDEHOITO

Päivi Kainulainen, terveydenhoitaja ja päihdetyöntekijä

Päihdehaittoja esiintyy iästä, sukupuolesta ja asemasta riippumatta.

Jos päihteiden käyttö haittaa arjessa suoriutumista tai läheiset ovat päihteiden käytöstä huolissaan, käyttöä tulisi vähentää tai lopettaa.

Päihteiden haitallisesta käytöstä/käyttökierteestä on mahdollista päästä irti, mutta se vaatii voimakasta motivaatiota ja itsekuria sekä tukea muilta, tarvittaessa myös ammattiapua.

Vastaanotolle voi hakeutua omasta halusta ilman lähetettä.

PSYKOTERAPIAPALVELUT

Olli-Pekka Mäkinen, psykoterapeutti

Psykoterapia on mielen hoitamista, mielenterveyden ja hyvinvoinnin tukemista. Psykoterapeutti on Valviran hyväksymä ja valvoma terveydenhuollon ammattilainen, joka on perehtynyt ihmisen psyykkisen hyvinvoinnin hoitamiseen. Psykoterapiassa keskustellaan asiakkaan esille tuomista kysymyksistä. Psykoterapeutti kommentoi ja tuo omia näkökulmiaan ammattitaitonsa ja kokemuksensa perusteella. Psykoterapeutti voi käyttää keskustelun lisäksi myös muita menetelmiä.

Tavoitteena on, että asiakkaan mieliala kohenee, ongelmat lakkaavat painamasta, elämänlaatu ja psyykkinen hyvinvointi paranevat. Vahvan kokemuksen lisäksi uusimmat tutkimukset ovat todenneet psykoterapian hyväksi ja vaikuttavaksi hoitomuodoksi useimmissa mielenterveyden häiriöissä.

00000027265_00000087646
BF7B3764

SOSIAALIOHJAUS

Salla Manninen, sosionomi (AMK)

Sosiaaliohjauksella tarkoitetaan yksilöiden, perheiden ja yhteisöjen neuvontaa, ohjausta ja tukea palvelujen käytössä sekä yhteistyötä eri tukimuotojen yhteensovittamisessa. Tavoitteena on yksilöiden ja perheiden hyvinvoinnin ja osallisuuden edistäminen vahvistamalla elämänhallintaa ja toimintakykyä.

Asiakkaalle yksilöllinen ohjaus tarjoaa mahdollisuuden keskustella omasta elämäntilanteestaan kokonaisvaltaisesti ja kartoittaa mahdollisia tuen tarpeita. Yhdessä ohjaajan kanssa voidaan etsiä vaihtoehtoja ja ratkaisuja arjen haasteisiin. Muuttuvat elämäntilanteet tuovat usein ajankohtaiseksi erilaisten palveluiden piiriin hakeutumisen, etuuksien hakemisen ja verkkoasioinnin.

HIERONTA

Anne Hautamäki, urheiluhieroja

Mitä hieronta on?

Hieronta on pehmeiden kudosten käsittelyä. Hieronta vilkastuttaa lihaksen verenkiertoa ja parantaa kudosten aineenvaihduntaa ja näin ollen poistaa kuona-aineita kehosta. Hieronta on kokonaisvaltaista kehon huoltoa.
Hieronnalla vähennetään lihaskipua, kireyttä ja jännittyneisyyttä. Esimerkiksi jännityspäänsärky, migreeni, stressi, käsien puutumiset ja yksipuolinen kuormitus/rasitus.
Hieronta on huoltavaa, tutkivaa ja tarvittaessa hoitavaa sekä auttaa rentoutumaan ja keskittymään tulevaan harjoitukseen. Hoitotyössäni yhdistän myös muita hoitomenetelmiä hierontaan.

Milloin hierontaan?

Hierontaan voi tulla ilman varsinaisia ongelmia tai esimerkiksi fysioterapeutin, lääkärin tai muun asiantuntijan suosituksesta. Hierontaa käytetään myös fysioterapian tukihoitona.
Hieronta on arjesta irtautumista kaiken kiireen keskellä. Jokainen meistä tarvitsee rentoutumista ja lihashuoltoa. Kun hieronnassa käy säännöllisesti huomaa sen todelliset vaikutukset myös arjessa jaksamisessa. Mitä aikaisemmin hakeudut hoitoon sen helpompaa ja kustannustehokkaampaa vaivan hoito on.

Hieronta on Valviran valvomaa, jota tekee koulutettu hieroja. Hoitoa tehdessäni huolehdin siitä, että saat sinun tarpeisiisi sopivan käsittelyn.
Urheiluhieronnalla on tehokkaampi ja lihasta muokkaavampi vaikutus ja se sopii myös kaikille.
Sinä päätät omasta kehostasi ja omasta hyvinvoinnistasi. Kukapa ei haluaisi voida paremmin?

Keskustele lääkärisi kanssa ennen hoitoon tulemista jos..
• Sairastat sydäntauteja
• Olet toipumassa halvauksesta
• Sinulla on pahanlaatuisia kasvaimia

Meillä Johanneksen klinikalla asiakas saa nopeasti kokonaisvaltaista apua eri asiantuntijoiden ansoista.

hieronta_pohje
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OSTEOPATIA

Juho Otranen, osteopaatti

Osteopaatin työ on kehon nivelten ja pehmytkudosten toiminnallisten häiriö- ja kiputilojen tutkimista ja hoitoa. Osteopatian hoitomenetelmien vaikuttavuus on osoitettu satunnaistettujen kontrolloitujen tutkimusten kirjallisuuskatsauksissa. Osteopaatti on erikoistunut käyttämään hoitomenetelmänään nivelten manipulaatiota ja pehmytkudosten käsittelyä.

Osteopatia ei ole niin sanottu "vaihtoehtoinen hoitomenetelmä". Kun esimerkiksi selkänikaman pikkunivel lukkiutuu aiheuttaen selkärangan toimintahäiriön, manipulaatiohoidolle ei ole olemassa lääkevaihtoehtoa.
Osteopaatti on Suomessa virallinen terveydenhuollon ammattihenkilö, joka on saanut joko koulutuksen ammattikorkeakoulussa (AMK) tai yliopistotasoisen koulutuksen Englannissa tai Yhdysvalloissa.

Osteopatia - Hoitosuositukset

Useat Euroopan maat, Skandinavia mukaan lukien, ovat ottaneet alaselkäkivun hoitosuositukseen manipulaation mukaan (Koes B. W, van Tulder, Ostelo R, ym: Clinical Guidelines for the Management of Low Back Pain in Primary Care, Spine 2001).

Manipulaatiohoitojen vaikuttavuudesta on tehty runsaasti kontrolloituja prospektiivisia tutkimuksia, joissa niiden on todettu olevan tehokkaita hoitomenetelmiä selkäkivun hoidossa (Quebec Task Force on Spinal Disorders 1987, Waddel: Low back pain 1996).

Yhdysvalloissa ja Englannissa selkärangan manipulaatiohoito kuuluu virallisiin hoitosuosituksiin (Clinical Standards Advisory Group 1994, U.S. Department of Health and Human Service 1994).

Suomessa lannerangan manipulaatiota suositellaan yhtenä hoitokeinona alle kuusi viikkoa kestäneissä alaselkäkivuissa (Viikari-Juntura, Malmivaara, ym: Alaselän sairauksien hoitosuositus, Duodecim 1998).

JALKAHOITO

Merja Salminen, jalkahoitaja ja lähihoitaja

Jalkojen hyvinvointi on hyvänolon perusta ja päivittäinen jalkojen omahoito edesauttaa hyvinvointia. Omahoitoon kuuluu päivittäinen pesu sekä jalkojen hyvä ja huolellinen kuivaus. Jalat rasvataan pesun jälkeen.  Kynnet leikataan tarvittaessa noin 2-4 viikon välein.

Jalkojen ihoon kohdistuva rasitus näkyy ihon paksuuntumisena, kovettumina, hankaumina ja hiertyminä. Kynsien tehtävä on suojata varpaita, mutta iän ja sairauksien sekä vaurioitumisen myötä kynsi saattaa paksuuntua ja kynsienhoito vaikeutuu.

Jalkahoitaja tarkastaa jalkojen ihon ja kynsien kunnon, hoitaa jalkojen ihomuutokset, poistaa kovettumat ja känsät, leikkaa kynnet ja ohentaa ne tarvittaessa.

Erityisen tärkeää jalkojen kunnon tarkastus ja hoito ovat diabeetikoille, psoriasista ja reumaa sairastaville sekä ikäihmisille.

00000029676_00000096767
hospice-1750928_1920

KOTISAIRAANHOITO

Jaana Kukko, sairaanhoitaja

Ikäklinikka tuottaa laadukasta kotisairaanhoitoa ja saattohoitoa
Kotisairaanhoito on asiakkaan hoitoa omassa kodissaan. Kotisairaanhoidon avulla tuetaan kotona selviytymistä sekä helpotetaan sairaalasta kotiutusta.
Kotisairaanhoitoon kuuluu mm.

  • haavanhoito
  • verenpaineenmittaus
  • verinäytteet
  • korvien huuhtelu
  • injektioiden antaminen
  • lääkkeiden annostelu

Saattohoito on kokonaisvaltaista aktiivista oireenmukaista hoitoa jossa parantavan hoidon mahdollisuutta ei enää ole.
Kotiin tuotettavan saattohoidon tarkoituksena on tukea ja hoitaa yksilöllisesti kuolevaa ihmistä ja hänen läheisiään parhaalla mahdollisella tavalla.
Johanneksen Klinikan lääkärit tekevät myös kotikäyntejä.

AJANVARAUS

Ajanvarauksen voit tehdä puhelimitse tai nettiajanvarauksella

Huomioithan, että kaikki aikamme eivät ole varattavissa nettiajanvarauksen kautta.

Jos et löydä sopivaa aikaa, tai tarvitset peruskäyntiä pidemmän ajan,
ota ystävällisesti yhteys puhelinajanvaraukseen 020-707000.

Toimenpideajan ja kaksoisajan voitte tilata ajanvarauksen kautta.

Voitte perua ajanvarauksen puhelimitse tai paikan päällä.